Frågor och svar

 
Här hittar du frågor och svar på hur du använder sökfunktionerna och hur du bokar kulturaktiviteter med Kulanpremien i Kulan.
 
Sök aktivitet - Sök kulturproducent/kulturpedagog -  Boka med Kulanpremien
 
1. SÖK AKTIVITET
 
Det finns två sätt att söka aktiviteter i Kulan. Använd sökverktyget som ligger till höger på sidan och sök fram de kriterier som passar just dina intresseområden. Du kan också fritextsöka en aktivitet i fältet överst på aktivitetssidan. Under fliken Kulturproducenter kan du fritextsöka efter en kulturproducent. 
 
F: Hur använder jag sökverktyget?
 
S: Till höger på utbudssidan finns en meny av möjliga val du kan göra. Genom att välja från menyn söker du fram de aktiviteter som matchar dina val. De söks fram i aktivitetsflödet till vänster om sökverktyget på utbudssidan.
 
 
F: Hur väljer jag i sökmenyerna?
 
S: Om du är intresserad av målgrupperna åk 7 – 9 och Gymnasiet, klickar du på dessa under rubriken Målgrupper. Då söks endast de aktiviteter som riktar sig till dessa målgrupper fram i aktivitetsflödet till vänster om sökverktyget på utbudssidan.
 
 
 F: Måste jag välja från varje sökmeny?
 
S: Nej, du väljer de kriterier som du på förhand vet du vill välja. För varje val du gör, avgränsas din sökning i enlighet med de val du gjort.
 
 
F: Vad betyder siffrorna inom parentes efter kategorierna i sökmenyerna?
 
S: De anger hur många aktiviteter som finns riktade till just den målgruppen, som finns under just den aktivitetsperioden, som kan bokas med Kulanpremien under vilken månad, som finns i just den stadsdelen, som finns inom just den kulturformen, som det finns kulturkortserbjudande till och som det finns en kulturpedagog att tillgå.
 
 
F: Vad betyder det lilla krysset bredvid menyvalet december under menyrubriken Boka med Kulanpremien?
 
S: Det visar att december är vald i ditt sökfilter. Genom att klicka på krysset väljer du bort det från ditt sökfilter.
 
 
F: Var ser jag mitt sökresultat?
 
S: De aktiviteter som dyker upp till vänster om sökverktyget i aktivitetsflödet är ditt sökresultat.
 
 
F: När jag har tittat på en aktivitet och går tillbaka till startsidan så ser jag bara mitt tidigare sökval i listan av aktiviteter. Hur tar jag bort det?
 
S: Du rensar bort ditt sökresultat för att komma tillbaka till ursprungsläget. Det gör du genom att klicka på Rensa sökning som finns ovanför aktivitetsflödet.
 
 
2. SÖK KULTURPRODUCENTER/KULTURPEDAGOGER
Det finns två sätt att söka en kulturproducent och/eller kulturpedagoger. Klicka på fliken Kulturproducenter. Skriv in namnet på kulturproducenten i fritextfältet och klicka på sök.  Eller sök en kulturproducent genom använda A – Ö-listan.
 
 
F: Hur hittar jag producenternas aktiviteter här?
 
S: Skrolla ned på kulturproducentens presentationssida. Utbudet som erbjuds finns där.
 
 
 
3. KULANPREMIEN
Kulanpremien har införts för att öka möjligheten för barn och unga att uppleva scenkonstföreställningar inom berättande, cirkus, dans, musik, teater och drama  och bildkonst. Kulturförvaltningen väljer ut aktiviteter som håller hög kvalitet både vad gäller framförande och hur man samverkar med förskolan och skolan.
 
 
F: Hur stor är Kulanpremien?
 
S: Kulanpremien är 50 kr per barn och tillfälle. Det ger varje barn eller elev 50 kr i rabatt per ordinarie biljettpris.
 
 
F: Aktiviteten anges med ett ordinarie pris - vad innebär det?
 

S: Alla aktiviteter i Kulan kan bokas till ordinarie pris. Minsta pris för en aktivitet med Kulanpremien är 75 kronor. Aktiviteter som går att boka med Kulanpremien som är 50 kronor per barn/elev, kostar alltså som lägst 25 kronor per barn/elev när Kulanpremien är avdragen.  

 
 
 
 
F: Vilka aktiviteter går att boka med Kulanpremien?
 
S: I sökverktyget till höger på utbudssidan kan du sortera aktiviteterna utifrån vilken månad de måste bokas, d.v.s. bokningssperiod. De exakta datumen för att boka med Kulanpremien står inne i respektive aktivitets presentation.
 
 
F: Hur gör man för att boka med Kulanpremien?
 
S: Kulturaktiviteter med Kulanpremien bokas under aktuell bokningssperiod. Kulanpremien dras av från det totala beloppet som kulturproducenten debiterar dig som bokare.
 
 
F: Vad innebär en bokningssperiod?
 
S: Bokningssperiod avser den period som du kan boka aktiviteten med Kulanpremien, dvs till reducerat pris. Du behöver inte genomföra aktiviteten under denna period, men själva bokningen måste ske inom bokningssperioden.
 
 
F: Vad betyder aktivitetsperiod?
 
S: Aktivitetsperiod anger den period då du kan besöka eller genomföra själva aktiviteten.
 
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook