Ensamma krigare

Klassrumsföreställning om utsatthet, hämnd och försoning. Nypremiär 2017 på vår älskade och ständigt efterfrågade föreställning.
Hur upptäcker man att barn far illa när både barn som mobbar och de som blir mobbade är experter på en och samma sak - att dölja sin utsatthet?

I denna klassrumsföreställning får vi möta två skådespelare som berättar om sin uppväxt. Den ene utsattes under sin mellanstadietid för mobbning. Den andre var den som mobbade.

Minnena blir till en rafflande, rasande berättelse om att ta saken i egna händer. Vi får följa två pojkar som båda kämpar för sin tillvaro. Bådas kamp är lika angelägen.

Vi spelade Ensamma krigare med stor framgång åren 2008-2010. Föreställningen blev en liten succé och har efterfrågats då och då sedan dess.

Det här är en otroligt angelägen föreställning och vi märker att det finns ett stort behov på skolorna att hitta ingångar till att samtala om hur vi behandlar varandra.

Ensamma krigare är en fin ingång i sådana samtal.

Föreställningen spelas med fördel i klassrum och bjuder in till samtal om värdegrund och vikten av att se varandra och inte döma varandra vid en första anblick.

Föreställningen lämpar sig utmärkt som Skapande Skolaprojekt.

Vi erbjuder workshops i anslutning till föreställningen och lärarhandledning ingår.

Välkomna till Teater Pero.

Aktiviteten lämpar sig för:

Samhällskunskap, livskunskap, estetiska ämnen.
Kulturpedagog finns till denna aktivitet
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook