Dansa en bok

Dansa en bok är en metod som på ett annorlunda sätt gör läsinlärningen lustfylld. Genom att dansa det vi läst får barnen uppleva boken i kroppen!
Dansa en bok och upplev boken i kroppen! Dansa bokstäver, dansa ord och dansa meningar. Med Dansa en bok kan vi presentera ett kreativt och spännande arbetssätt som stimulerar till läsning. Genom att dansa det vi läst får barnet möta litteratur på ett annorlunda sätt. Metoden utgår från barnets egen fantasi och unika rörelsespråk. Detta kombineras med special skriven musik av Peter Lagergren.

Vi erbjuder en workshop där en danspedagog kommer ut till er verksamhet och dansar en valfri bok med barnen. Som lärare är du varmt välkommen att delta för att inspireras till att själv använda metoden Dansa en bok. Den kräver ingen tidigare danserfarenhet och är lätt att använda.

Det du lär med kroppen fastnar i knoppen!

Dansa en bok har utarbetats av Sophia Färlin-Månsson på uppdrag av Kulturenheten Dans och Regionbibliotek Uppsala, Region Uppsala.

Dansa en bok är ett pedagogisk verktyg som används vid läsinlärning och utveckling av läsförståelse. Metoden lyfter rörelse och kreativitet.
Kulturpedagog finns till denna aktivitet
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook