Vargkatten Produktion

Vargkatten Produktion är aktuell i skolor med föreställningen BACH IN THE STREET - vi arbetar med musik, dans, ord, film, debatt, klezmer, sånglekar.
VARGKATTEN PRODUKTIN drivs av ANITA SANTESSON författare, filmare, regissör, pedagog och producent och av LARS FARAGO redaktör, debattör, danspedagog och producent.

Vargkattens arbete handlar ofta om minoriteter, jämställdhet, jämlikhet, deltagande. Anita Santesson har tillsammans med Ralf Novak Rosengren vunnit Sveriges Radios / Barnradions bokpris. När djävulen kom till Bagarmossen är hennes första egna bok och utspelar sig till stora delar i skolmiljö. Anita Santesson har också producerat en filmserie för UR om judarnas historia i Sverige, Aarons nya land, som finns att se på https://urskola.se.

Lars Farago var redaktör för sångleksböckerna Tjuderuttan sa räven och Sikelej sa kamelen, har varit redaktör för tidskriften Folkmusik & Dans samt är ordförande för Svenska Klezmerföreningen. Han har ett stort engagemang för mångfaldsfrågor med olika kopplingar till kulturlivet. Båda har stor erfarenhet av att producera och driva kulturprojekt, konstnärliga produktioner, arrangemang inklusive festivaler.

Vargkatten är aktuell bland annat med musik- och dansproduktionen Bach in the Street – Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du?

Aktiviteter av Vargkatten Produktion

Bach in the Street ›

Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du?
Två framstående artister: klassisk musik och streetdans om mänskliga rättigheter, tolerans, demokrati.
Årskurs 4-Gymnasiet, Särskola

Bach in the Street - Workshop ›

I samband med föreställningen erbjuder vi ett smörgåsbord av workshops kring, värdegrund, integration och teamkänsla.
Förskoleklass-Gymnasiet, Särskola

Testa spela klezmer ›

Inbjudan att pröva på klezmer. Glad festmusik med allvarliga undertoner och rötter hos den judiska minoriteten i Sverige och världen.
Årskurs 5-Gymnasiet

Dansa och sjung med världens djur ›

Vi spelar musik, sjunger, dansar, leker på temat djur. Musiken och danserna hämtat vi från all världens hörn bl a i böckerna Sikelej och Tjuderuttan.
3 år-Årskurs 5
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook