Lisa Medin / Korkskruv Mediabilder AB

Lisa Medin är serieskapare och illustratör med lång erfarenhet av workshops på både bibliotek och skolor. Fokus på figurskapande och serieberättande.
Utöver att vara en flitigt anlitad föreläsare och workshopledare, tecknar jag till vardags serier, skriver texter, illustrerar och driver en rad projekt. Utbildad på Serie- och Bildberättarprogrammet vid Högskolan i Gävle (Serietecknarskolan), Serieskolan i Malmö samt Högskolan för Design- och Konsthantverk (HDK, Göteborgs Universitet) och när en viss förkärlek för humor- och äventyrsberättelser.

Jag har under många år rest runt och hållit workshops på många orter runtom i landet, och jobbar sedan tio år tillbaka med olika skolor i Storstockholm. Pedagogiken jag arbetat fram lägger stor fokus vid att förenkla tecknandet i lättillgängliga beståndsdelar såsom block och former, vilket ger deltagarna kontroll över processen, samtidigt dom det öppnar för att skapa olika sorters figurer. Denna teknik kan sedan användas när deltagarna skapar egna bildbaserade berättelser.

Eftersom alla workshopupplägg jag erbjuder förlitar sig på bildkommunikation, är det möjligt att jobba med elever som ännu inte helt behärskar svenska språket (obs att den rekommenderade åldern är 10 år och uppåt).
Upplägg med flerdelade workshops erbjuds också, då med större fokus på serier, storyboard och bildberättande. Inga förkunskaper krävs!

Aktiviteter av Lisa Medin / Korkskruv Mediabilder AB

Serie- eller mangaworkshop ›

Tecknarworkshop för åldrarna 10 år och uppåt med fokus på att skapa egna figurer som kan användas i olika medier/berättelser. Ingen förkunskap krävs.
Årskurs 4-Gymnasiet
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook