Dockteatern Tittut

Dockteatern Tittut gör angelägen och engagerad barnteater av hög kvalitet.
Vår metod är att ge berättelsen ett tydligt fokus och presentera en sak i taget, rent, tydligt och långsamt men ändå rytmiskt.

Allt anpassat för att ge det lilla barnet optimal möjlighet till en stor teaterupplevelse. Vi har med åren kommit att utveckla ett viktigt inslag i teaterupplevelsen hos oss, nämligen mottagandet av barnen i foajén.

Många debuterar som publik hos oss och vi är därför särskilt noggranna med hur en föreställning inleds.

Vår repertoar erbjuder en bredd som spänner över hela fältet från nyskriven, experimentell och konstnärligt undersökande teater till mer traditionella berättarmetoder.

Alltid med en lyhördhet och förmåga att fånga upp barnens reaktioner på föreställningen. Vi gör teater som berättar om livet och om hur det är att vara människa, en liten människa. Föreställningar som återspeglar, kommenterar och diskuterar den tid och det samhälle som våra barn är en del av.

Varje föreställning är en konstnärlig utmaning där vi eftersträvar förnyelse och utveckling, oavsett om det handlar om form, innehåll, metod eller tilltal. Vår teknik är en blandning av dockspel, skådespel, skuggspel och objektteater.

Vår målsättning är att olika sociala, etniska och ekonomiska samhällsgrupper ska finnas representerade i publiken, som karaktärer i våra pjäser och bland medarbetarna. Att finnas på plats för barnen i Tensta är en del i vårt arbete och strävan efter att göra kulturlivet mer tillgängligt för alla.

Vi uppdaterar oss genom utbyte med liknande konstutövare i Sverige och övriga världen. Vi ser det som vårt uppdrag att sprida information om och öka kunskapen om vår konstform utanför vår egen krets och därigenom också höja dockteaterns status i Sverige.

För att bredda användningen av dockor inom teater, dans och konst ordnar vi kurser. Vi vill skapa en återväxt inom vår genre. I detta ingår även det speciella med att göra teater för de minsta barnen.

Aktiviteter av Dockteatern Tittut

Embla - En Flicka Mitt i Kosmos ›

Universums storhet får Embla att känna sig liten och ensam. Följ med på en finstämd existentiell resa bland stjärnor, planeter och vardagshändelser..
Kulturkort, 3 år-Årskurs 1

Min Lillasyster Kanin ›

Storebror Kanin har lovat passa sin syster, men det är inte så lätt när hon både matvägrar och gallskriker i en skog där man riskerar bli rävmiddag.
Kulturkort, 2 år-Årskurs 1

Petras Prick ›

En morgon är det något som inte alls känns bra.Snart upptäcker Petra en tom fläck på pälsen. En av hennes tusen prickar är borta!Visas på Tittut HT-18
Kulturkort, 2 år-Årskurs 1

Busiga Händer ›

Att gå och lägga sig tar tid. Infall, upptåg och nya idéer avlöser varandra. Sänggåendet kan plötsligt bli en resa kantad av upptäckter och äventyr.
Kulturkort, 3 år-Årskurs 1

Min Vän Lage ›

Föreställningen Min Vän Lage hade premiär våren 2018.
Målgrupp barn 2-6 år. Den bygger på boken Min vän Lage, skriven av Eva Lindström. Tittut + turné
Kulturkort, 2 år-Årskurs 1

Vill ha hund ›

Föreställningen Vill ha hund har premiär 26 januari 2019.
Målgrupp barn 2-6 år. Den är nyskriven med specialkomponerad musik. Tittut + turné
Kulturkort, 2 år-Årskurs 1

Babysalong ›

Babysalong är teater för de allra yngsta (0-24 månader). Möt våra dockor i ett upplevelsekafé för alla sinnen i väntan på teaterdebuten.
Kulturkort, 1 år
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook