Stockholms Filmfestival

I två decennier har Stockholm filmfestival Junior skapat en filmfestival för barn och unga i åldrarna 6-19 år. I vår drar den 21:a Junior filmfestivalen igång och pågår mellan den 30 mars - 4 april 2020. Alla filmvisningar på Stockholm filmfestival Junior är kostnadsfria för barn, unga, pedagoger och lärare!
Under festivalen visas över 30 nya filmer från hela världen, tävla med egen film i tävlingen 1 minut film, prova på att skapa kortfilm på Sportlovets filmverkstad eller få besök av våra filmpedagoger med vår Mobila filmverkstad till din skola.

Stockholms filmfestival Junior har som mål att sprida kvalitetsfilm från hela världen och öppna dörren för en större filmvärld, där vi lyfter fram nya berättelser och andra perspektiv än vad barn och unga vanligtvis hittar på biorepertoaren.

Visningarna blandas med eget skapande och diskussion. Junior vill att dagens unga ska kunna påverka och utveckla kulturlivet.

Dessutom har vi en växande pedagogisk verksamhet där vi jobbar både med skolklasser och fritids för att ta in film i skolan på olika sätt genom filmverkstäder och kortfilmstävlingar.

Vi har en fartfylld aprilvecka att vänta, med filmer från hela världen och möten med skådespelare och regissörer på plats för att träffa publiken och prata om sina filmer i samband med utvalda visningar.

Missa inte att boka våra Mobila filmverkstäder som finns tillgängliga varje dag året runt.

Mer info om Stockholm filmfestival Junior hittar ni på vår hemsida!

Aktiviteter av Stockholms Filmfestival

Gör film i skolan ›

Ge eleverna nya perspektiv och låt dem kliva in i rollen som regissörer, filmfotografer och skådespelare för en skoldag - närsomhelst på året!
Förskoleklass-Gymnasiet, Särskola
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook