Uusi Teatteri

Sverigefinländsk tvåspråkig teater som skapar föreställningar för barn och ungdom.
UusiTeatteri är en professionell sverigefinländsk teater och har sedan starten 2002 skapat många föreställningar för barn och unga.

Från och med första januari 2017 ligger vår hemmascen på Olympiateatern, Västmannagatan 56, T-Odenplan i Stockholm. Vi turnerar även flitigt runtom i länet och landet och våra föreställningar spelas på svenska, finska eller tvåspråkigt.

På vår hemmascen spelar vi majoriteten av våra föreställningar på svenska, men håll gärna utkik på den aktuella informationen angående språk på vår hemsida. Med vårt finskspråkiga utbud vill vi nå alla sverigefinländska barn och ungdomar och förstärka deras språk och identitet. Tvåspråkiga föreställningar – svenska och finska i en kreativ mix – gör vi av samma anledning men de passar även väl för en bredare och mera mixad publik.

Vi arbetar till stor del med nyskrivet material – med pjäser som är specialskrivna just för oss – så med största sannolikhet är det så att de föreställningar du ser hos oss kan du inte se någon annanstans – för de finns enbart i UusiTeatteris repertoar.

Varmt välkomna till vår teater!

Aktiviteter av Uusi Teatteri

Millimetermannen ›

- om glädjen att bygga, använda fantasin och lösa problem
Kulturkort, 5 år-Årskurs 3

Sönderfall ›

- ett rysardrama för ungdomar – om när ord står mot ord
Kulturkort, Årskurs 7-Gymnasiet, Särskola

Bära frukt ›

- en fantasifull föreställning om att skörda och om matens väg till bordet
Kulturkort, 3 år-Förskoleklass

Alla mina hem ›

En ny föreställning där vännerna Emmi och Aava vrider och vänder på begreppet ”hem” med hjälp av lek, rörelse, superkrafter och levande seriefigurer.
Kulturkort, Förskoleklass-Årskurs 3
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook