Pantomimteatern

Teater med rörelse som språk. Startade 1977. Mimteater för familj, barn- och för ungdom. Samt vi håller i olika uppskattade workshops med kulanpremie.
Pantomimteatern har funnits sedan 1977 som turnerande frigrupp för alla åldrar, men mest jobbar vi för barn dvs med familjeföreställningar. Vi har sedan 1980-talet undervisat och gjort workshops ihop med föreställningar eller fristående ex i skapande skola-projekt.

Mimen talar inte till örat – den talar till hjärtat, till känslan.

Barnen är vår främsta målgrupp, men vi vill också engagera den vuxna publiken med
våra föreställningar.

Föreställningarna spelas på vår fasta scen, Påfågeln i Stockholm, samt på turné. Vi spelar med fördel för elever med funktionsvariationer och alla som inte talar svenska, ungdomar och vuxna. Vi gör skapande skola projekt, där vi i samband med föreställningar undervisar i mim och kroppsspråk, clown, cirkus och mask.

Pantomimteaterns föreställningar utgår från kroppens eget språk och kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik. I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musik gestaltas en berättelse med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman.

Aktiviteter av Pantomimteatern

Mim & Teater ›

I våra workshops jobbar vi bl a med kroppens språk, som konstformen fysisk teater & mimtricks innebär. Kommunikation prövas på nya och lekfulla sätt.
3 år-Gymnasiet, Särskola

Blanca & Bianca - Ett trottoardrama ›

Mimteater om ensamhet samt utanförskap. Blanca & Bianca träffas på en vinterkall trottoar för första gången. För alla, fr 6 år.
Förskoleklass-Årskurs 4

Oh Snap... ›

En sci-fi föreställning om skärmanvändning och total uppkoppling. Hur känns det att gå vilse bland memes, GIF-ar, nätmobbning, youtube- & influencers.
Årskurs 2-Årskurs 6

Mask & Mim ›

En workshop med maskskapande och mim. Pantomimteatern erbjuder en längre kombinations-workshop på totalt 5 tillfällen med både skapande och rörelse.
Förskoleklass-Gymnasiet, Särskola
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook