Pantomimteatern

Teater med rörelse som språk. Startade 1977. Mimteater för familj, barn- och för ungdom. Samt vi håller i olika uppskattade workshops med kulanpremie.
Pantomimteatern har funnits sedan 1977 som turnerande frigrupp för alla åldrar, men mest jobbar vi för barn dvs med familjeföreställningar. Vi har sedan 1980-talet undervisat och gjort workshops ihop med föreställningar eller fristående ex i skapande skola-projekt.

Mimen talar inte till örat – den talar till hjärtat, till känslan.

Barnen är vår främsta målgrupp, men vi vill också engagera den vuxna publiken med
våra föreställningar.

Föreställningarna spelas på vår fasta scen, Påfågeln i Stockholm, samt på turné. Vi spelar med fördel för elever med funktionsvariationer och alla som inte talar svenska, ungdomar och vuxna. Vi gör skapande skola projekt, där vi i samband med föreställningar undervisar i mim och kroppsspråk, clown, cirkus och mask.

Pantomimteaterns föreställningar utgår från kroppens eget språk och kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik. I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musik gestaltas en berättelse med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman.

Aktiviteter av Pantomimteatern

Mim & Teater ›

I Mim & Teater jobbar vi med kroppens språk, som konstformen fysisk teater och mimtricks innebär. Kommunikation prövas på ett nytt o lekfullt sätt!
3 år-Gymnasiet, Särskola

Cirkusskola & Akrobatik ›

I Pantomimteaterns Cirkusskola & Akrobatik får eleverna testa lättare akrobatik samt mim. Och att fungera bra i grupp samt visa hänsyn för varandra.
3 år-Gymnasiet, Särskola

Vänskap & Integration ›

I denna workshop utforskar vi bl a kroppsspråkets betydelse, fysiska koder och hur vi förhåller oss gentemot varandra. Fokus på tillit och vänskap.
3 år-Gymnasiet, Särskola

Hoppet -för jag dog inte ›

Pantomimteatern presenterar en föreställning, ett mimdrama, om barn på flykt och om hopp. Ett verklighetsbaserat drama, rosat av lärare och kritiker.
Årskurs 3-Gymnasiet

Vid skogens slut... ›

Föreställningen är en ordlös, varm, musikalisk, visuell föreställning med musik, mim, skuggspel och masker. För små människor om stora frågor!
4 år-Årskurs 4, Särskola

Blanca & Bianca - Ett trottoardrama ›

Mimteater om Blanca och Bianca som på en vinterkall trottoar träffas för första gången. Från 6 år.
Förskoleklass-Årskurs 4

Oh Snap... ›

En sci-fi teater/mimföreställning om skärmberoende. Hur kan det kännas att gå vilse bland memes, GIF-ar, nätmobbning, youtube- & instagraminfluencers.
Årskurs 2-Årskurs 6
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook