Molièreensemblen

MolièreEnsemblen lyfter fram mörkret – med skrattets hjälp. "Det är komedins uppgift att med skrattets hjälp och makt förändra människorna." (Molière)
Molièreensemblen har funnits i Stockholm sedan 1996. Genom åren har vi spelat allt från Molières klassiska komedier – nu senast ”Den inbillade sjuke” och ”Tartuffe” – till off-off Broadway-pjäser. Det var också MolièreEnsemblen som introducerade Grand Guignol i Sverige!

Vårt arbetssätt är inspirerat av The Dell'Arte School of Physical Theatre i Kalifornien, USA. De stora och ibland burleska uttryck som vi arbetar med är hämtade från Commedia dell'Arte, clown, bouffon och melodrama.

Sedan 2009 arbetar MolièreEnsemblen också med nyskrivna pjäser för barn och unga, senast ”Millas mirakel” och ”Tim Tiger” som båda ingår i MolièreEnsemblens ”Hjälteprojektet” som syftar till att hitta sin egen inre hjälte och stärka självkänslan hos barn och unga. För de yngsta har vi de underfundiga och hejdlöst roliga ”Tappa tand!” som hade premiär våren 2018 och vår långkörare ”Äta själv!” som vi spelat på turné sedan 2015!

Vår målsättning är att skapa angelägen och underhållande teater med hög konstnärlig kvalitet även för de yngre åldrarna. Molièreensemblen spelar enbart uppsökande föreställningar på turné.

Aktiviteter av Molièreensemblen

Äta själv! ›

En självförtroendestärkande föreställning för de allra minsta om att lyckas med någonting som är väldigt svårt. I alla fall i början.
2 år-Förskoleklass

Tappa tand! ›

En äventyrssaga om att vara liten och längta efter att bli stor, om att få den där underbara gluggen bland tänderna! För familj, förskola och skola.
4 år-Årskurs 1
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook