LIKES FOR LIFE

LIKES FOR LIFE är en dansföreställning inspirerad av mellanstadieelevernas värld av sociala medier. Genom workshops och research har vi skapat dansföreställningen utifrån elevernas erfarenheter på sociala medier. Vad händer där? Hur påverkas de?
”Ibland är det lättare att skriva än att prata” Nätmobbning är som mobbning fast hela tiden” ”Rykten sprids fort” ”En kan vara sig själv”

LIKES FOR LIFE är en dansföreställning som berör och stärker eleverna genom igenkänning och samhörighet. Vi bjuder in dem till deras egna värld där de får stanna upp en stund och reflektera. Ett magiskt cyberspace fyllt med dans, musik, berättelser och koreografi som känns.

LIKES FOR LIFE har fått väldigt fin respons från både lärare och elever och de upplever att ämnet är otroligt viktigt. Det har väckts frågor och funderingar efter föreställningen. Vi märker att det finns ett stort behov från eleverna att prata om vad som händer på deras sociala medier. Dansföreställningen LIKES FOR LIFE berör dem och öppnar upp för diskussion och reflektion.

Efter dansföreställningen erbjuder vi en workshop på 30 minuter. Först har vi en pratstund och sen skapar vi en dans tillsammans med eleverna utifrån deras positiva och negativa upplevelser på sociala medier. Det är ett fantastiskt sätt att knyta ihop ämnet och få eleverna engagerade.
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook