Konspiration!

En samtida, skrämmande och musikalisk scenkonstupplevelse om konspirationsteorier som vävs samman av scenberättande, skådespeleri, elbas och minimalistisk ljuddesign.
Oklahomabombaren, Anders Behring Breivik och Hitler har en en sak gemensamt: de hämtade alla sin inspiration från konspirationsteorier för att rättfärdiga mord på oskyldiga människor. Trump och Putin använder konspirationsteorier i sin retorik och sina valkampanjer. Politik har blivit en kamp om sanningen.

Två journalister skapar en ny konspirationsteori som antyder att våra mobiltelefoner är avlyssnade. De vill få hela Sverige att tro på konspirationen men har ett hemligt slutmål, att göra en TV- dokumentär som skapar debatt om varför vi så lätt tror på konspirationsteorier. Journalisterna tappar till slut kontrollen över sin skapelse och när de ska visa sin avslöjande dokumentär på TV4 har deras falska konspirationsteori kapats och sprids lavinartat av krafter som är mörkare än de kunnat ana.

Aktiviteten lämpar sig för:

Workshop och lärarhandledning finns att tillgå som kopplar till ett flertal centrala innehåll i skolans läroplan till exempel i samhälle och svenska.
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook