Nosferatu - den snälla vampyren

Nosferatu är en visuell och musikalisk upplevelse om en vampyr för barn i åldern 4-7 år. Kom och hälsa på i hens slott!
Nosferatu är en skräcksymfoni för barn i åldern 4-7 år.

Nosferatu är en vampyr som bor ensam i ett stort och mörkt slott. Hen försöker få tiden att gå genom att klura fram det bästa skrämselbuset, prata med sin vän Fladderfredrik och skriva brev till döden. Tillsammans med Råttrik – en råtta som kan spela orgel – väntar Nosferatu på sina nästa besökare… Törs du hälsa på?

Föreställningen är en visuell och musikalisk upplevelse där stämningen växlar mellan att vara rolig och inbjudande till lite läskig. Föreställningen framförs av en orgelmusiker och en skådespelare. Regissören samarbetar med barn ur målgruppen för att skapa en historia som både pirrar och roar.

Den tyska stumfilmen Nosferatu från 1922 är en skräckfilmsklassiker och en av expressionismens pärlor. Skräckgenren undanhålls ofta barn, men i åldern 4­7 tänker många på spöken och övernaturliga krafter. Vi vill ta vår unga publik och deras tankar, föreställningar och rädslor på allvar.

Regi: Marie Nikazm Bakken, konstnärlig ledare på Turteatern
Medverkande: En skådespelare och en orgelmusiker

SPELAS
Bokningsbara förskole- och skolföreställningar på Turteatern i Kärrtorp, våren 2020:
v. 7 & 8 tis-tors kl 10 & kl 13 samt vecka 9 kl 11 & 13


BOKA/MER INFO
Mathilda Spaton Goppers mathilda@turteatern.se, 0707-61 86 86

Vi vill ge våra unga medborgare upplevelser av hög konstnärlig kvalité som på ett komiskt och interaktivt sätt behandlar viktiga och aktuella ämnen som främjar barnens kritiska tänkande.
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook