Möt en bilderboksskapare

Under hösten 2019 kommer det återigen att finnas möjlighet för förskolor i Stockholms stad att boka besök av en bilderboksskapare.
Hur är det egentligen att vara författare och/eller illustratör? Under hösten 2019 kommer förskolebarn att få möjlighet att träffa några av landets främsta bilderboksskapare. Syftet med besöken är att väcka nyfikenhet kring läsning, litteratur, bilder och skapandet av böcker.

Besöken utgår från författarens upplägg och utformas i samarbete med förskolepersonalen. Besöken ska vara delvis interaktiva och innehåller i de flesta fall högläsning, fritt berättande och någon form av workshop.

Författarbesöken äger rum mellan den 2 september och 6 december 2019. Författarbesöken är subventionerade via Kulan och kostnaden för förskolan är endast en anmälningsavgift på 1 050 kr. Ett författarbesök beräknas pågå en timme och en grupp kan bestå av max 18 barn. Stadsbiblioteken hjälper till med att ta fram aktuella böcker för utlån.

Besöket skapar intresse för att berätta i ord och bild, samt kunskap om hur en författare gör en bok och hur man gör bilderna till boken. Det här är ett unikt tillfälle att ytterligare fördjupa arbetet med böcker, läsning och berättande på er förskola.

I bifogad pdf finns författarpresentationer samt information om deras respektive upplägg med bra vägledning i barnantal och åldrar. Följande författare medverkar:

Siri Ahmed Backström
Hannah Arnesen
Sara Berg / Karin Frimodig
Per Gustavsson
Kalle Güettler
Mia Maria Güettler
Åsa Karsin
Linnéa Krylén
Carin Wirsén
Stina Wirsén

För att anmäla din förskola, använd anmälningsblanketten i bifogad pdf. Anmälan skickas till Fredrik Lagerqvist på Författarcentrum Öst: fredrik.Lagerqvist@forfattarcentrum.se

På anmälningsblanketten ska minst tre alternativ på författare anges, liksom önskemål om datum eller veckodag för besöket.

Möt en bilderboksskapare är ett samarbete mellan Kulan, Författarcentrum Öst och Stockholms stadsbibliotek, och riktar sig till samtliga förskolor i alla stadens stadsdelar.
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook