Räven i den kolsvarta natten

En varm och pyttelite otäck saga om att få komma in i värmen.
Från 2 1/2 år.
I natten söker alla små djur skydd. För det är inte bara mörkt och kallt, det är också lite farligt där ute...

Alla små djur i skogen är rädda för räven för den är ju både listig och farlig. Kaninen skyndar sig hem i mörkret och är snabb att låsa dörren om sig. Strax därpå knackar det och där kommer ankan, sen musen och allra sist lammet och alla skakar de av rädsla. De har både sett och hört räven alldeles bakom sig i skogen!
Kaninen är snäll och öppnar dörren. Den tar hand om alla sina kompisar och till slut är det alldeles fullt i kaninens stora säng. Men då knackar det på dörren och den lilla rävungen står utanför och skakar...den har tappat bort sin mamma!

Föreställningen väcker många frågor och uppmuntrar till samtal om rädsla och utanförskap, om behovet av att ta hand om varandra och om förutfattade meningar.

Detta är en alldeles underbar historia om att ta om hand varandra. Om att inte låta rädslan låsa någon ute. Om att omvärdera och innesluta. När den stora rävmamman till slut dyker upp och är alldeles utom sig av oro blir även hon insläppt och glädjen vet inga gränser. Alla små djur får plats i rävmammans stora svans, ingen ska frysa och ingen ska vara rädd.

Välkomna till Teater Pero.

Aktiviteten lämpar sig för:

Värdegrundsdiskussioner och integrationsdiskussioner. Estetiska ämnen.
Kulturpedagog finns till denna aktivitet
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook