Jorden runt på 35 minuter

Nils Berg Cinemascope skapar ny musik tillsammans med filmklipp från hela världen. Gruppen har turnerat internationellt, släppt tre CD och en film.
Samordnas av Musikcentrum Öst
Nils Berg - saxofon, basklarinett och flöjt
Christopher Cantillo - trummor
Josef Kallerdahl - kontrabas och elbas

Nils, Christopher och Josef spänner upp en filmduk och riggar upp sin projektor. Sen ställer de sig framför duken och filmerna blir en del av scenbilden, videogästerna en del av bandet.

En vitklädd man spatserar barfota längs en grusväg i Punjab, Indien. Han rättar till sin turban, blickar förstrött upp i himlen och sen börjar han sjunga. Om träden, människorna och om gud. Han är så inne i sin historia att han knappt märker att han håller på att bli överkörd. En ensam flicka stirrar stint in i kameran. Hon sjunger långsamt och allvarligt. I bakgrunden ser vi ett vackert, frodigt landskap i Bhutan. Det är tydligen en pophit, men vi känner inte igen den. Och så en pojke från Afghanistan som sjunger om kärlek och längtan. Den skakiga mobilkameran lyckas knappt fånga honom men hans röst tränger igenom, glasklar och rörande vacker.

För ett par år sedan skapades en barn- och ungdomsföreställning utifrån Nils Berg Cinemascopes repertoar. Föreställningen producerades av norska rikskonserter och har spelats över 100 gånger. Nu kommer föreställningen till Sverige.

Aktiviteten lämpar sig för:

Musik, media
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook