Skrot-Johan och Plåt-Nisse

En verkstad i skrot-instrument byggande.
Samordnas av Musikcentrum Öst
Överallt är vi omgivna av kasserat byggmaterial och allehanda skräp. Men nästan allt går att använda för olika ändamål. Sedan urminnes tider har människan tagit vad de har omkring sig och gjort instrument av det. Med nya oväntade material och kombinationer uppstår nya klanger och klangfärger. Så varför inte göra en insats för miljön och samtidigt skapa kultur?

Nils Personne är tonsättare och multiinstrumentalist. Han är en av grundarna av klezmergruppen Sabbath Hela Veckan och medlem i nutida musik orkestern Great Learning Orchestra. Han har komponerat musik och medverkat i ett 50-tal teaterföreställningar.

Johan E Andersson är tonsättare, slagverkare, instrumentbyggare, musikpedagog och ljudkonstnär. Han är medlem i nutida musik orkestern Great Learning Orchestra. Johan arbetar bl.a. med stumfilmsmusik, teatermusik och nutida konstmusik, uppfinner, bygger och konstruerar instrument och komponerar musik för dessa.

Upplägg:
Vi kommer med verktyg, skrot och annatgrundläggande material pianotråd, stämskruvar, lim, brädor, plaströr m.m. för att tillsammans med er skapa nya spännande instrument. Vi tar också med inspirationsmaterial och redan byggda instrument. Ni kan också gärna bidra med ert eget plast-, plåt- och träavfall. Vi arbetar gärna i slöjdsal, men vilken lokal som helst där man kan placera några bord fungerar. Tillsammans med barnen/ deltagarna avslutar vi med en gemensam konsert. Alla får behålla sina tillverkade instrument.

Priset 16 000:- + moms inkluderar workshop med 2 klasser : En på för- och en på eftermiddagen.

Vi arbetar gärna med särskolan:
Vi har stor erfarenhet att arbeta med människor med intellektuella funktionsvariationer och vi anpassar svårighetsgrad efter gruppens möjligheter.

Aktiviteten lämpar sig för:

Musik. Mattematik. Slöjd
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook