Creative Play - Intryck & Uttryck

Temaworkshop med Teatergestaltande, kreativ lekfullhet, samarbete, improvisation och berättande.
Med kreativa ingångsnycklar får eleverna inspirera sin idérikedom och lekfullhet. Deras berättande och gestaltande får en skjuts framåt. Vi testar olika teaterlekar, improvisationer, dramaövningar och gestaltande med både röst och kropp. Utan prestation och med leken och fantasin som nycklar skapar vi bland annat minipjäser i grupp som får inspiration från till exempel musik, ljud och rekvisita eller utifrån ett tema/ämne som klassen jobbar med på skolan/förkolan. Eleverna kommer känna sig glädjefyllda, stärkta, kreativa och modiga. Här blir alla sedda och lyssnade på och klassen får samarbeta och möta varandra i en annan kontext.

Det finns inga fel, utan bara möjligheter till att få testa och utforska på olika sätt utifrån skolans läroplan, ämnen eller teman.

Plats: På skolan; rörelserum, dramarum eller lektionssal med fria ytor (stolar och bord ställs längs med väggarna).

Hello Creative är en verksamhet med olika koncept, utgångspunkt och hjärta i att vi alla - stora som små, behöver få möjlighet att ta del av vår fulla kreativa potential. Med hjälp av olika uttryck och verktyg erbjuds annorlunda teater - och dramaworkshops, där vi själva och allt runt omkring oss blir vår inspiration.

Aktiviteten lämpar sig för:

Historia, svenska, NO, SO, Drama, Skapande skola
Kulturpedagog finns till denna aktivitet
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook