Kammarmusik i förskolan

En pedagogisk konsert och musikkurs. Konsert och workshop i ett.
Kammarmusik i förskolan är en pedagogisk musikkurs i tre delar för barn i förskolan/lågstadiet. Uppdelat på tre gånger möter barnen Haga Duo som på ett inspirerande och underhållande sätt tränar barnen i att lyssna på och få kunskaper om klassisk musik. Utöver att träna på att lyssna får alla barn också gestalta med egna ord, måleri samt välja olika bilder som symboler för det de hört. Allt för att stimulera dem till att lyssna mer aktivt på musik. De visar också hur noter fungerar och barnen får komponera ett eget stycke.
Ta chansen att få möta två riktiga proffsmusiker på nära håll i en nära konsertupplevelse.
Sedan starten 2012 har ca 6500 barn i åldrarna 5-12 år träffat duon.
Efter avslutad kurs får alla barnen ett diplom.

Vi kommer till er förskola eller skola och spelar en konsert samt gör olika övningar med konkreta uppgifter för barnen. Alla barn är delaktiga i projektet och får gestalta med egna ord, måleri samt välja olika bilder som symboler för det de hört. Allt för att stimulera dem till att lyssna mer aktivt på musik. Vi visar också hur noter fungerar och tillsammans komponerar vi ett eget stycke, något som brukar vara mycket uppskattat och ger en riktig aha-upplevelse för barnen.

Grunden för all kunskap är repetition. Därför repeterar vi gärna samma konsert flera gånger. Upplevelsen hos lyssnaren skiljer sig åt från gång till gång. Man känner igen musiken och kommer längre in i sin egen gestaltning. Resultatet blir att man helt enkelt tycker mer och mer om det man hör. Förutsatt att musiken är av hög kvalitet, både i komposition och framförande.
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook