Skuggspelsteater - en workshop

Från att skriva en pjäs till att spela den för sina klasskompisar - hela den skapande processen under en skoldag.
Teaterformen är ett utmärkt sätt att behandla teman ur den föreställning man just sett, eller ämnen som är aktuella i undervisningen.

Teaterns alla möjligheter till gestaltning med stiliserade karaktärer, frihet i tid och rum, ljus och ljud - finns att tillgå snabbt och enkelt med skuggspelsteater.

Vi kommer till er med material och två skuggspelsscener.

Vi börjar med att berätta lite kort om skuggspelets historia och lär ut hur man berättar och gestaltar en historia, enkel docktillverkning och röstanvändning, hur man spelar skuggspel, hur man använder ljus, ljud, mm.

Därefter delas eleverna in i två grupper och arbetar i var sitt rum, under handledning av skådespelarna, som gärna tar hjälp av lärarna. Eleverna jobbar i grupper om tre till fyra stycken och får hitta på var sin kort berättelse.

De tillverkar sina egna skuggspelsdockor och kulisser i papp, och workshopen avslutas med att de olika grupperna spelar upp sina pjäser för varandra.

Vi har med oss material till dockor och kulisser, det enda ni behöver bidra med är pennor, saxar - en per barn och två rum som går att mörklägga.

Vi har arbetat med förskolebarn, låg- och mellanstadiebarn i hela Norden, tonåringar på Dramaten, med barnhemsbarn i Indien och gymnasieelever i Belgrad och Tunis. Vi har också haft workshops med lärare/förskolelärare.

Barn, tonåringar eller vuxna - vi skräddarsyr vår workshop efter era behov.

Ett utmärkt Skapande skola-projekt.

Aktiviteten lämpar sig för:

Alla ämnen
Kulturpedagog finns till denna aktivitet
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook