En värld, ett äventyr

Workshop, saga och drama i ett! Först skapar jag och barnen en värld. Sedan drar vi ut på äventyr och möter farorna i vår nya sagovärld.
"En värld, ett äventyr" startar med en saga och fortsätter med en utmaning. Vill alla vara med och bygga sagans värld? Jaaa. Och så blir hela avdelningen en verkstad. Till slut hat vi skapat en värld av tyger, teckningar, möbler och spännande ljud. Vi har befolkat den med monster och vattenfall, allt som barnen kommer på. Efter en paus så ger vi oss ut på ett äventyrsdrama i den värld vi nyss har skapat. Läskigt och kreativt.

Dramapedagogen och berättaren Johan Theodorsson leder ett kreativt drama där deltagarna är med och skapar sitt eget sagoäventyr. En nyckel öppnar dörrar till nya världar. Ett enkelt tyg och vi möter en häxa. Med teaterns medel tar vi oss vart vi vill. Det blir musik, många skratt och i fokus står hela tiden barnens skapande.

Aktiviteten passar för en avdelning på förskolan eller en förskoleklass. Alla är delaktiga i denna fantasifulla dramaworkshop.
Kulturpedagog finns till denna aktivitet
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook