Till drömmarnas land

Sjuttonåriga Sabina kommer från Rumänien för att söka arbete i Holmsund. Hon möter femtonåriga Elin och vänskap uppstår. Skolbio Stockholm.
Sabina och hennes romska bröder har rest från Rumänien till det lilla svenska samhället Holmsund. Bröderna arbetar i ett garage och Sabinas plan är att också hitta ett jobb. Elin, som är uppvuxen i Holmsund, har skolavslutning och hemma väntar pappa som är smått galen.

Sommarlovet ska just börja och Sabina och Elin kommer att spendera de långa, ljusa dagarna tillsammans, men somliga på orten har inte lika lätt för att uppskatta sina nya grannar.

Tjejerna kommer att revoltera mot det gamla och hitta något nytt i varandra. Filmen målar en tidlös bild av att växa upp och frigöra sig och ger en aktuell bild av samhällsklimatet i dagens Sverige.

– Hela Sverige ska höras och porträtteras annars är det fel i systemet, säger regissören Victor Lindgren.

Ursprung: Sverige 2019
Språk: Engelska, rumänska, svenska, svensk text
Regi: Victor Lindgren

Vi fakturerar antalet bokade platser. Eventuell avbokning för fler än 5 personer måste ske minst 14 dagar i förväg, annars debiteras hela antalet bokade platser.

Skolbiovisningarna arrangeras i första hand för kommunala skolor i Stockholms Stad. Friskolor belägna i Stockholms stad kan boka skolbio en månad innan respektive visning.

Skolbiovisningar
Filmstaden Vällingby 4 oktober 9.00
Filmstaden Kista 9 oktober 9.00
Sture 22 oktober 9.00
Bio Rio 24 oktober 9.30

Skolor som vill beställa en extraföreställning är välkomna att kontakta carina.hall@stockholm.se för offert!

Aktiviteten lämpar sig för:

Tema: Drömmar • Normer • Fördomar • Vänskap
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook