Vem ser Dim?

En pjäs om att vara väldigt liten... men ändå inte minst.
-"Men visste du att allra längst där nere bor det en figur som heter Dim? Han är som du och jag, fast mycket mindre. Så liten att han undrar om han finns."

I skogen bor den pyttelilla figuren Dim som lever alldeles ensam bland kottar, blad och bär . Dims längtan efter att bli sedd är stor och därför är blicken ständigt riktad uppåt, mot de stora barnen som leker i skogen. Han är beredd att göra vadsomhelst för dem.
Vad Dim inte märker är att det finns en krumelur som är ännu mindre, Lummer, som ständigt följer Dim i spår en – en som också vill bli sedd – sedd av Dim.

Maria Nilsson Thores älskade bok blir nu le vande på scen. Det blir garanterat stor igenkänning för såväl stora som små!

Teater Pero och Peter Engkvist fortsätter att skapa fantastisk, internationell scenkonst för barn. Med succéer som bl.a. Gittan och gråvargarna, Astons stenar, Vit och Kan själv! i bagaget forsätter vi att med denna pjäs utforska de stora berättelserna för de allra minsta.

Lärarhandledning kommer att finnas och workshop erbjudas för dem som vill arbeta med Skapande förskola. Kontakta oss för mer information.

Aktiviteten lämpar sig för:

Estetiska ämnen, värdegrund, naturkunskap, omvärldsorientering, biologi
Kulturpedagog finns till denna aktivitet
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook